Начин на приготвяне
Смесете сока на единия лимон, пресованите скилидки чесън, кафявата захар, солта, черния пипер, зехтина и соевия сос и с получената марината обилно намажете сьомгата от всички страни с четка.
Прехвърлете в подходящ съд, увийте със стреч фолио и оставете в хладилник да се маринова поне за един час.
Непосредствено преди печенето извадете котлетите от хладилника.
Лимоните нарежете на шайби.
Загрейте скарата на максимална температура, намажете я със сланинка и наредете шайбите лимони.
Върху лимоните сложете котлетите сьомга, а върху нея стръкчетата розмарин и листа босилек. При обръщането на котлетите си пригответе нови резени лимони и намажете с четка с маринатата сьомгата преди да я обърнете. За обръщането използвайте шпатула, а не щипки.
Поднесете рибата на скара с листенца босилек, стръкчета розмарин и колелца изпечен лимон.
Сочната сьомга на скара, печена върху лимонени резени е готова.