Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сочна сьомга на скара, печена върху лимонени резени

Сочна сьомга на скара, печена върху лимонени резени

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Сочна сьомга на скара, печена върху лимонени резени
Снимка: Зори
1 / 4
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Изпечената върху лимони сьомга е истинска наслада, която всеки трябва да изпита"

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 котлета (по около 200 г всеки)
  • лимони - 4 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 5 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - няколко стръка
  • босилек - пресни листа
  • сланина - 1 парче за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сока на единия лимон, пресованите скилидки чесън, кафявата захар, солта, черния пипер, зехтина и соевия сос и с получената марината обилно намажете сьомгата от всички страни с четка.

Прехвърлете в подходящ съд, увийте със стреч фолио и оставете в хладилник да се маринова поне за един час.

Непосредствено преди печенето извадете котлетите от хладилника.

Лимоните нарежете на шайби.

Загрейте скарата на максимална температура, намажете я със сланинка и наредете шайбите лимони.

Върху лимоните сложете котлетите сьомга, а върху нея стръкчетата розмарин и листа босилек. При обръщането на котлетите си пригответе нови резени лимони и намажете с четка с маринатата сьомгата преди да я обърнете. За обръщането използвайте шпатула, а не щипки.

Поднесете рибата на скара с листенца босилек, стръкчета розмарин и колелца изпечен лимон.

Сочната сьомга на скара, печена върху лимонени резени е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: