Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Нежен десерт с бисквити

Нежен десерт с бисквити

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Нежен десерт с бисквити3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Въпрос на добро възпитание е никога да не отказвате предложен ви десерт! Никога!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет /125 г Орео/
  • масло - 40 г
  • яйца - 3 бр. само белтъците
  • бял шоколад - 1 голям
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 к.л.
  • за декорацията
  • натурален шоколад
  • желирани бонбони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се слагат в блендер или чопър и се натрошават /смилат добре/.

Маслото се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и се изсипва при вече натрошените бисквити, разбърква се хубаво с шпатула и получената смес разпределяме равномерно (леко заглаждаме повърхността) в четири подходящи чашки ( това ще е основата на десерта).

Оставяме чашките на страна и си приготвяме крема. Слагаме на котлон да се загрее тенджера с вода ( водата не трябва да ври, а само да е гореща).

В подходяща купа смесваме белтъците и захарта. Щом водата в тенджерата се загрее, слагаме купата с белтъците на повърхността на водата (внимаваме да не се изгорим) и с телче внимателно разбъркваме, докато сместа започне да побеляване и захарта се разтопи ( около 1 мин).

След това изваждаме купата от водата. Докато е още загрята сместа, поръсваме отгоре желатина и с миксер на най висока степен разбиваме до получаването на гъст крем (отнема около 3 мин).

След като кремът е готов, вземаме белия шоколад, натрошаваме го и го слагаме в купичка в микровълновата фурна, трябва да е мек, но не и течен (ако е течен, ще е много горещ и ще разводни крема).

Омекналия шоколад прибавяме към крема и отново включваме миксера, но само за няколко секунди.

Така приготвен кремът вече е готов и го разпределяме в чашките върху бисквитената основа.

Слагаме десерта в хладилник и го оставяме да стегне за поне 1 час.

Декорираме, след като вече е стегнал кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: