Начин на приготвяне
Бисквитите се слагат в блендер или чопър и се натрошават /смилат добре/.
Маслото се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна и се изсипва при вече натрошените бисквити, разбърква се хубаво с шпатула и получената смес разпределяме равномерно (леко заглаждаме повърхността) в четири подходящи чашки ( това ще е основата на десерта).
Оставяме чашките на страна и си приготвяме крема. Слагаме на котлон да се загрее тенджера с вода ( водата не трябва да ври, а само да е гореща).
В подходяща купа смесваме белтъците и захарта. Щом водата в тенджерата се загрее, слагаме купата с белтъците на повърхността на водата (внимаваме да не се изгорим) и с телче внимателно разбъркваме, докато сместа започне да побеляване и захарта се разтопи ( около 1 мин).
След това изваждаме купата от водата. Докато е още загрята сместа, поръсваме отгоре желатина и с миксер на най висока степен разбиваме до получаването на гъст крем (отнема около 3 мин).
След като кремът е готов, вземаме белия шоколад, натрошаваме го и го слагаме в купичка в микровълновата фурна, трябва да е мек, но не и течен (ако е течен, ще е много горещ и ще разводни крема).
Омекналия шоколад прибавяме към крема и отново включваме миксера, но само за няколко секунди.
Така приготвен кремът вече е готов и го разпределяме в чашките върху бисквитената основа.
Слагаме десерта в хладилник и го оставяме да стегне за поне 1 час.
Декорираме, след като вече е стегнал кремът.