Мешана скара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
11/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Това е любимата ни салата!"

Необходими Продукти

  • месо - 1 кг за кюфтета
  • лук - 1 голяма глава
  • сол
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • патешко месо - 1 кг за шишчета
  • пържоли - 10 бр.
  • наденици - 12 бр. сурова
  • бекон - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото за кюфтета приготвяме от предния ден. Смиламе и оставяме да престои. На другият ден омесваме с нарязания на ситно лук, сол, чубрица, кимион, черен пипер.

Овкусяваме пържолите и патешкото месо с подправки или марината по собствен вкус (напр.оцет, олио.соев сос, лук, чесън, черен пипер).

Всичко оставяме да престои поне 4 часа. Нанизваме на шишчетата големи парчета от патешкото месо, оформяме кюфтетата от смляното месо.

Печем на загрята скара. Между наденичките, пържолите, кюфтетата и шишчетата редим и лентички бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: