Агнешка мешана скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешка мешана скара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Пригответе се за тежка вечер, че не се излиза на глава лесно с толкова агнешки вкусотии"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - карета 2500 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • мащерка
  • подправки - калоферче
  • лук - 2 - 3 глави
  • магданоз
  • джоджен
  • люти чушки - 2 бр.
  • гъби - 500 гр.
  • лимони - 2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два килограма от месото се смила на кайма. Кебапчетата се приготвят от 700 гр. кайма с кимион, черен пипер и мащерка.

От останалото месо се приготвят пържоли, които предварително начукваме и налагаме с кромид и поправки и престояват най - малко 24 часа

Кюфтетата от останалите 700 гр. с черен пипер, калоферче, лук, нарязани на ситно люти чушки (по желание) и джоджен.

Месото се изпича на скара, гъбите също. Мешаната скара се аранжира върху дървено блюдо, гарнира се с лимон и гъби и се поднася със салата по избор

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dancho.boev@abv.bg
dancho.boev@abv.bg
Приятели,преди да публикувате дадена рецепта се посъветвайте евентуално със специалист да няма технологични грешки? Агнешката кайма се споява с белтък или мазнина от агнето! Какво ще я държи за да не се пръсне на скарата? Всяка грешна рецепта води до изхвърляне на продукти! Извинявам се за откровеността, но много от рецептите са Ви грешни! Поздрави!
18.01.2013 15:58
2