Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват и слагат в тенджера под налягане.
Към тях се прибавят един нарязан на парчета лук, две-три скилидки чесън, един морков и един картоф, нарязани на едро, връзка магданоз, сол, черен пипер на зърна и малко зехтин. Налива се вода, така че да ги покрие поне един пръст. Варят се около 40 минути.
След като се сварят бутчетата, се изваждат и поставят в огнеупорен съд с капак. Бутчетата се намазват с горчица, поръсват се с червен пипер, листенца мащерка и смлян черен пипер.
Другият морков се нарязва на кръгчета и заедно с 5-6 скилидки чесън се добавят към бутчетата.
Бульонът, в който сме варили месото, се прецежда и се налива от него в съда за печене около един пръст. Добавяме и една чаша хубаво бяло вино.
Поставяме върху бутчетата парченца краве масло, похлупваме съда за готвене и печем на 200 градуса приблизително 20 минути.
След това махаме капака и допичаме бутчетата, докато получат хрупкава, златиста коричка.
Поднасяме със сварен ориз, който можем да овкусим със соса от печенето.
Вкусните печени пуешки бутчета са готови.