Начин на приготвяне
В тигана с мазнината се запържват първо лукът с трите скилидки чесън. Към тях се добавя маслото, гъбит , доматите и се запържват около 2-3 мин. Добавя се виното и се оставя да къкри на средно-силен огън още за 3-4 мин.
Добавят се наситнените магданоз и босилек и като поомекнат, в сместа се добавят мидите и рибата тон. На тих огън се оставят за около 10 мин да къкрят и накрая се добавя сметаната за готвене и се поръсва с наситнения копър.
В тенджера се сваряват талиателите или друг вид паста според указанията на опаковката. Изплакват се и се поставят равномерно на порции.
Плънката се разпределя, като накрая отгоре поръсвате с пармезан и украсявате с маринована риба, ако желаете.
Да ви е сладко!