Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди по италиански върху талиатели

Миди по италиански върху талиатели

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Миди по италиански върху талиатели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Само на нас ли ни се струва, че повечето италиански специалитети приличат на любовно обяснение в чиния?"

Необходими Продукти

  • миди - 300 г ядка
  • риба тон - една консерва
  • бяло вино - 200 мл или розе
  • лук - 1/2 средно голяма глава
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • босилек - 5 - 6 листа
  • копър - 1 - 2 стръка
  • гъби - 4 броя
  • домат - 1 малък
  • масло - 20 г
  • сметана - 50 мл за готвене
  • олио - 20 - 30 мл или зехтин
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • каперси - по желание
  • талиатели - 250 - 300 г
  • пармезан - или кашкавал
  • маринована риба - за украса по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тигана с мазнината се запържват първо лукът с трите скилидки чесън. Към тях се добавя маслото, гъбит , доматите и се запържват около 2-3 мин. Добавя се виното и се оставя да къкри на средно-силен огън още за 3-4 мин.

Добавят се наситнените магданоз и босилек и като поомекнат, в сместа се добавят мидите и рибата тон. На тих огън се оставят за около 10 мин да къкрят и накрая се добавя сметаната за готвене и се поръсва с наситнения копър.

В тенджера се сваряват талиателите или друг вид паста според указанията на опаковката. Изплакват се и се поставят равномерно на порции.

Плънката се разпределя, като накрая отгоре поръсвате с пармезан и украсявате с маринована риба, ако желаете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: