Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. В купа се разбърква заквасената сметана с течен шоколад, оставен на стайна температура.
Приготвя се сиропът, като се разбърква прясното мляко с кафявата захар и една ванилия.
Прасковите се измиват добре и се нарязват на тънки полумесеци.
В тортена чиния се поставя един готов блат и с четка се намазва леко. Не е нужно да е обилно, да не стане на каша. Намазва се с приготвения шоколадов крем. Отгоре се нареждат резени праскови и сладко от ягоди.
Поръсваме с овесени ядки и поставяме втори блат. Също се намазва с крем, сладк , плод и овесени ядки. Така се нареждат и трите блата.
Завършваме тортичката , като я намазваме с крем и декорираме с резени праскови и ягодки от сладкото.
Оставя се в хладилника да стегне, после се нарязва и сервира.
Вкусно и лесно за приготвяне !