Начин на приготвяне
Разбийте 3 яйца с 150 г захар. Към тях добавете брашното с бакпулвера и ванилията. Изсипете сместа в тава (от печката), застлана с хартия.
Печете блата на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. По същия начин направете и втория блат.
В купа разбъркайте млечната крема с пудрата захар. Към нея прибавете разбитата сметана и разбъркайте. След това добавете сладкото от ягоди и внимателно с шпатула разбъркайте, колкото да се смесят.
От единия блат изрежете два кръга (18-20 см). Другия блат нарежете на 5 ленти. В чиния поставете един кръгъл блат. Сиропирайте го със захарен сироп и намажете с тънък слой от сладкото.
Вземете една лента и леко я сиропирайте. Намажете с крем и завийте на руло. Поставете го изправено в средата на блата.
След това вземете друга лента, пак сиропирайте и намажете с крем. Вземете внимателно и завийте около рулото в средата.
Така направете с останалите ленти от блата. Отгоре намажете тортата с останалия крем и покрийте с втория блат. Леко го сиропирайте и измажете цялата торта с маслен крем.
Разточете фондана и покрийте тортата. Изрежете излишното количество, пригладете и украсете сметановата торта с предварително направените цветя.
Тортата с чийз крем и сладко от ягоди е готова.
Обичаме тортите с много крем, затова следващия път ви препоръчаме да опитате и един чийзкейк с ягоди.