Казан диби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Казан диби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • захар - 80 г
  • пудра захар - 20 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сметана - 300 мл сладкарска
  • канела
  • какао - 1 ч.л.
  • узо - 1 с.л.
  • нишесте - 100 г царевично
  • масло - 30 - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджерка узото, захарта, сметаната и млякото и оставете да кипнат. В отделен съд разтопете маслото, добавят се канелата, какаото и пудрата захар. Свалете сместа от огъня и изсипете в тава за печене.

Добавете нишестето към сместа със сметаната, като имайте предвид, че преди това трябва да сте го разтворили във вода (100-150 мл).

Бъркайте сместа непрекъснато докато се сгъсти. Изсипете върху сместа с какаото и печете за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: