Начин на приготвяне
Фъстъците се изпичат. Когато изстинат, се обелват от люспите. Слагат се в кухненски робот и се смилат хубаво.
Когато започнат да заприличват на масло, се добавя солта и олиото. Продължавате да разбивате с робота до получаване на хомогенна смес.
След като фъстъченото масло е готово, се прави карамелът. За целта захарта се изсипва в съд и се покрива с водата. Оставя се на бавен огън до разтапяне на захарта и образуването на карамел.
Сместа се бърка само при необходимост.
Сметаната се затопля и се изсипва при карамела. Бърка се до постигането на хомогенна смес и след това се маха от котлона.
Полученият карамел се прибавя към фъстъченото масло. Разбърква се хубаво на ръка с лъжица и след това се затваря в буркан.