Джаджък с маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Джаджък с маслини
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Не крийте виното - вадете, че този джаджък има нужда от подходяща компания"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • маслини - 100 г черни (обезкостени)
  • тученица - по желание
  • зехтин
  • мента
  • чесън - на вкус
  • магданоз
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно обезкостените маслини. В купа смесете киселото мляко с малко вода, добавете маслините и разбъркайте.

Магданозът, копърът и ментата се нарязват на ситно и се прибавят към сместа с млякото.

Обелените скилидки чесън се поръсват със сол и се намачкват на кашичка, прибавят се в купата.

Сипва се още малко вода и се разбърква. Накрая се добавя тученицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1.5
50
40
30
21
11
Дай твоята оценка: