Бискрем

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Бискрем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15-20 бр.

Необходими Продукти

  • масло - 125 г или маргарин
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 в.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 3 - 4 в.ч.
  • течен шоколад - 1 кофичка малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя при стайна температура да омекне. После към него последователно се добавят олио, яйце, кисело мляко, пудра захар и ванилия. Всичко това се разбърква много добре.

След това се добавя содата, а брашното се слага по малко и постепенно. Омесва се меко тесто. После от тестото се откъсват топки с големина на мандарини, сплескват се с длани, по средата се слага по една чаена лъжичка течен шоколад и се дооформят на топки с леко връхче отгоре.

Нареждат се в тава върху леко намазнена хартия за печена като между тях трябва да има разстояние. По желание могат да се поръсят леко с орехи. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: