Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с майонеза и сирене

Макарони с майонеза и сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Макарони с майонеза и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-4
"Солени макарони на фурна - вкусна класика за гладници"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет (500 г)
  • прясно мляко - 100 мл, за млечната майонеза
  • олио - 200 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лимонтузу - 2 щипки
  • захар - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете. В дълбок съд сипете прясното мляко, олиото, солта и лимонтузуто.

Всички продукти трябва да са на стайна температура. Сложете пасатора на дъното на съда, пуснете го и постепенно издърпайте нагоре, докато майонезата хубаво се разбие.

Добавете захарта и оцета и пасирайте още малко. Объркайте макароните с майонезата и натрошеното сирене. Поднесете в чинии с настърган кашкавал. По желание може да запечете всичко в тава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тонка
Тонка
Ширин,прочете ли последното изречение?По желание макароните се запичат.
15.11.2013 09:52
Ширин
Ширин
Нещо не се връзва!! На снимката макароните са на фурна, а никъде не пише, че се пекат
14.11.2013 23:42