Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито и го слагаме в купа. Правим си кладенче по средата на брашното и слагаме яйцето, щипка сол и щипка захар. Прибавяме майонезата след това.
В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме с лъжичка, като оставяме да шупне. Прибавяме и киселото мляко вътре. Натрошаваме сиренето и го прибавяме и него. Замесваме меко тесто.
Доомесваме го върху набрашнен плот и го оформяме на топка. Разточваме го с точилка, като си поръсваме малко с брашно отгоре, за да не лепне, ако е необходимо.
Листа, който разточваме, не трябва да е тънък. Режем питките на правоъгълници. Оставяме де си почине тестото.
Слагаме олио в дълбок тиган на котлона. Пържим в сгорещено олио до готовност питките, като ги обръщаме от двете страни. Ката е достатъчно горещо олиото, го намаляме с една степен.
От това количество излизат 9-10 питки.
Да ви е сладко!