Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик със сирене и майонеза

Тутманик със сирене и майонеза

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Тутманик със сирене и майонеза
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В къщи обожаваме този тутманик със сирене и майонеза с айрянче."

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр
  • сирене - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 100 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко, олиото, брашното, содата и натрошеното сирене.

Тавичка с диаметър 30 см се намазва с олио и брашно, в която се изсипва получената смес.

С чаена лъжичка на места се слага от майонезата върху сместа.

Пече се разкошният тутманик в предварително загрята фурна на 220 °C до суха клечка.

В къщи обожаваме този тутманик със сирене и майонеза с айрянче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: