Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с праскови

Сиропиран сладкиш с праскови

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Сиропиран сладкиш с праскови
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Има нещо неустоимо в аромата на този сиропиран сладкиш, като магия е"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 к.ч
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч. (250 мл)
  • олио - 1/2 к.ч
  • прясно мляко - 1/2 к.ч
  • бакпулвер - 10 г
  • праскови - 2 бр. (или нектарини)
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 1 ч.ч. подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се излива захарта. Разбиването продължава до побеляване и удвояване на сместа.

Добавя се на етапи олиото и млякото и накрая брашното, като миксерът се намалява до минимум.

Сместа се излива в тава за печене, застлана с хартия или намазана и поръсена с брашно.

Отгоре се нареждат нарязани на тънко нектарините. Сладкишът се изпича в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 45 минути или до суха клечка.

Още топъл се полива с хладкото подсладено мляко. След като изстине се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: