Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди и бяла риба с пащърнак

Миди и бяла риба с пащърнак

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Миди и бяла риба с пащърнак2 / 2
23/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • миди - 200 г
  • бяла риба - 200 г
  • лук - 1 бр
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бяла ряпа - 1/2
  • картофи - 1 бр.
  • целина - 1 парче корен
  • пащърнак - 30 г
  • масло - 3 с.л
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате да заври вода в която има малко сол, добавяте рибата и мидите на ситно. така се варят около 10 минути, вадят се и се прецежда бульонът.

При бульона се прибавя картофът, цял и обелен, лукът цял и ряпата настъргана на едро. Корена от целината и пащърнака също настъргваме, всичко варим до омекване. Картофът се изважда и пасира и се връща в супата а лука се изхвърля.

Добавят се мидите и рибата и така супата се ваи още 5 минути, подправя се с счукан чесън, дафинов лист и черен пипер. Когато котлонът се изключи добавяме маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: