Бяла риба пане

Бяла риба пане
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Сочна бяла риба пане и свежа салата - обядът е готов и е толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г филе
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - сок от 1 бр.
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата риба се реже тънки резени. Овкусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.

Оставя се да се маринова най-малко за един час.

В купа смесваме брашното с галетата. Яйцата се разбиват добре, олиото се загрява в тиган.

Всяко филе от бяла риба се овалва в смес от брашно и галета, потопя се в разбити яйца и се пържи в олиото до златисто от двете страни.

Поднасяме със салата, резени лимон и студена бира.

Това му е хубавото на лятото, че се готви лесно и е вкусно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: