array(15) { ["Pic_id"]=> string(5) "42873" ["Name"]=> string(16) "baked-stuff.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(1) "0" ["Votes"]=> string(1) "1" ["Rating"]=> string(1) "5" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(6) "ANONYM" ["User"]=> string(6) "ANONYM" ["Uid"]=> bool(false) } Бяла риба плакия - Рецепти | Gotvach.bg
Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Бяла риба плакия

Бяла риба плакия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3229k
Бяла риба плакия1 / 2
15/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Перфектното ястие - лесно за приготвяне и с впечатляващ резултат"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг бяла риба
  • лук - 300 г + стръкове див за гарниране
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • олио - около 100 мл
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 50 г
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар - на вкус
  • лимони - 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета, посолете ги и ги полейте с прясно изцеден лимонов сок. Сложете я да престои за 1 час в хладилника.

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се запържат в сгорещената мазнина. Овкусете с черния пипер, дафиновия лист, бахара, скълцания чесън и солта.

Долейте малко топла вода и прехвърлете зеленчуците в тава. Отгоре подредете парчетата бяла риба и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна.

Към края разбийте яйцето с киселото мляко и брашното и залейте запечената риба. Оставете да се пече до златист загар на заливката. Поднесете порция бяла риба плакия леко охладена с украса от див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
46
34
20
10
Дай твоята оценка: