Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с бекон и картофи

Гювечета с бекон и картофи

Гювечета с бекон и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бързо и много вкусно гювече!"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. сварени
  • моркови - 1 бр.
  • броколи - 2 розички
  • лук - 2 глава
  • олио - 2 с .л.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 4 бр. печени червени
  • риган
  • магданоз
  • бекон - 100 г слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на кубчета заедно с моркова и се варят за 15 минути, после се отцеждат.

В тиган се загрява олио и задушаваме ситно нарязан лук и бекона, нарязан на ленти.

Когато е готово, добавяме отцедените картофи, моркови, броколи, нарязани на парчета, печените чушки, нарязани на ленти, и настърган домат.

Разбърква се добре, овкусяваме със сол на вкус, риган, черен пипер. Намазват се две гювечета с мазнина, пълним с картофената смес.

Печем в студена фурна 190 градуса до готовност, не е дълго, защото продуктите са почти готови.

Поднасяме топли с пресен магданоз и люта чушка за разядка!

Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: