Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Картофи с кренвирши в гювечета

Картофи с кренвирши в гювечета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофи с кренвирши в гювечета1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Лесно, бързо, вкусно!"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • кренвирши - 3 бр.
  • праз - 1 стрък
  • кашкавал - 200 г
  • доматено пюре - 3 ч.ч.
  • масло
  • чубрица
  • сминдух
  • черен пипер
  • розмарин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Кренвиршите се нарязват на кръгчета, а лукът се скълцва. Продуктите се нареждат в намаслени гювечета.

Поливат се с доматеното пюре и се поръсват с подправки. Поставят се капачетата на съдовете и ястието се пече около 40 минути в умерено загрята фурна.

Преди да се извадят от фурната, гювечетата се поръсват с настърган кашкавал и капачетата им се махат, за да се образува златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: