Панакота с малини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Панакота с малини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Млечен крем с нежни малини и шоколад, кой може да му устои?"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 400 мл течна
  • прясно мляко - 200 мл
  • желатин - 20 г
  • вода - 50 мл
  • мед - 3 с.л.
  • малини - 200 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина във водата и оставете да набъбне. Сложете в тенджера сметаната, прясното мляко и меда. Поставете на котлона и загрейте като внимавате да не завира.

Сложете вече набъбналия желатин в топлата смес и разбъркайте. Махнете от котлона и оставете сместа да се охлади.

Пригответе си десертни купички или чашки и във всяка сложете по няколко малинки.

Сипете във всяка от млечната смес и сложете в хладилник да стегне за няколко часа.

Готовия крем обърнете в чинийки и украсете с разтопения шоколад и малини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: