Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с малини и бял шоколад

Панакота с малини и бял шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Панакота с малини и бял шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не просто десерт, а истински празник за очите и небцето"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • захар - 2 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • за желето
  • малини - 250 г
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте сметаната с млякото и захарта. Свалете от котлона и прибавете предварително накиснатия желатин. Разбъркайте и прибавете шоколада.

Бъркайте докато се разтопи. Разпределете в подходящи чаши част от сместа. Оставете ги в хладилника.

Смесете малините със захарта и ги варете докато се сгъсти. Прибавете желатина (предварително накиснат в 50 мл студена вода). Разбъркайте и оставете да се охлади.

Извадете формичките от хладилника и разпределете малиновото желе. Допълнете с останалия крем.

Върнете обратно в хладилника до пълното желиране на панакотата. Украсете с малини и настърган бял шоколад.

Панакотата с малини и бял шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Много елегантно поднесени,страхотни .
27.07.2016 17:46
1