Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с миксер. Пресяваме брашното и в него слагаме 1 пакетче бакпулвер. Към яйцата прибавяме 1 ч.ч. кисело мляко и 1/2 ч.ч. зехтин и разбиваме с миксера на средна степен.
Натрошаваме си сиренето. Прибавяме овесените ядки - 1/2 ч.ч. и 1/2 ч.ч. сирене. Използвала съм българско саламурено сирене /твърдо/ и зехтин Екстра Върджин на Сан Лазаро. Подправяме с малко сол около 1/4 ч.л. Пак разбъркваме.
Бавно прибавяме брашното с бакпулвера и разбъркваме. Най-накрая слагаме 5 с.л. сушени домати и 1/2 ч.л риган. Сушените домати, които употребих, са на кубчета, нарязани в зехтин в бурканче. Разбъркваме внимателно с голяма лъжица.
Намазваме с олио гнездата за форма за мъфини и ги посипваме с брашно от всички страни. Със супена лъжица прибавяме от кашата в гнездата по равно.
Дозата е точно за 12 бр. Печем на 180 градуса в загрята фурна до изпичане и получаваме на приятна коричка.
Рецептата е взаимствана с направени промени от кулинарен сайт.