Ориз с коприва и свинско на фурна

06/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307864853
"Обожаваме ориз с коприва, особено когато към него има гарнитура от свинско месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 626
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • коприва - 300 г зелена
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. универсална
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на средно големи парчета и го слагаме да се вари, като то трябва да ври на слаб огън около 90 минути.

Почистваме копривата и вземаме само връхчетата и младите пресни листенца.

Измиваме ги със студена вода и ги нарязваме на дребно.

В тавичка сгорещяваме олиото и в него слагаме нарязан на дребно лук. Когато лукът стане златист, прибавяме ориза и пържим, докато оризът стане стъклен, след което прибавяме копривата, нарязания на дребни парченца домат, черния пипер зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Наливаме една чаена чаша от бульона, в който сме варили месото, и задушаваме около 2-3 минути.

Добавяме парчетата свинско месо и наливаме 2 чаени чаши топла вода.

Слагаме тавичката във загрята фурна и готвим на 180 градуса за 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар