Коприва с ориз на фурна

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457473
Коприва с ориз на фурна
Снимка: Yana G.
1 / 4
13/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Семпло, вкусно и подходящо за всички, които спазват постите или са вегани"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • доматен сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме копривата много добре, след това я измиваме и попарваме с гореща вода над мивката.

След това я режем на ситно. В уок тиган запържваме нарязания на ситно лук, добавяме копривата, а след това и ориза.

Добавяме и малко вода. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, чубрица, добавяме и доматен сок около 1/2 ч.ч чаша.

Когато е почти готово го местим в тава и слагаме в добре загрята фурна на 200 градуса да се запече. Печем за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дечо Николов
Дечо Николов
Здравейте, ползвах рецептата, но импровизирах, освен тези продукти добавих морков, консервирани печурки, и малко кимион+1с.л. зеленчукова подправка. Уверявам Ви получи се уникално, вода сложих толкова, че да се облече съдържанието в тавата ориз 2 ч.ч. Успех на всички.
23.03.2024 18:34
Анонимен
Анонимен
Къде е водата бе
21.05.2023 21:59
1
1
Покажи всички подкоментари
maria
maria
Много вкусна стана!
27.03.2016 20:35
1
Yana G.
Yana G.
И аз много обичам всички варианти с коприва - освен полезна е и много вкусна!
14.03.2016 09:47
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много харесвам и сервирам с кисело мляко
14.03.2016 09:37
1