Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на средно големи парчета и го слагаме да се вари, като то трябва да ври на слаб огън около 90 минути.
Почистваме копривата и вземаме само връхчетата и младите пресни листенца.
Измиваме ги със студена вода и ги нарязваме на дребно.
В тавичка сгорещяваме олиото и в него слагаме нарязан на дребно лук. Когато лукът стане златист, прибавяме ориза и пържим, докато оризът стане стъклен, след което прибавяме копривата, нарязания на дребни парченца домат, черния пипер зеленчуковата подправка и сол на вкус.
Наливаме една чаена чаша от бульона, в който сме варили месото, и задушаваме около 2-3 минути.
Добавяме парчетата свинско месо и наливаме 2 чаени чаши топла вода.
Слагаме тавичката във загрята фурна и готвим на 180 градуса за 40 минути.