Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз с коприва и свинско на фурна

Ориз с коприва и свинско на фурна

Ориз с коприва и свинско на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Обожаваме ориз с коприва, особено когато към него има гарнитура от свинско месо"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г
  • коприва - 300 г зелена
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л. универсална
  • сол - на вкус
  • бульон - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на средно големи парчета и го слагаме да се вари, като то трябва да ври на слаб огън около 90 минути.

Почистваме копривата и вземаме само връхчетата и младите пресни листенца.

Измиваме ги със студена вода и ги нарязваме на дребно.

В тавичка сгорещяваме олиото и в него слагаме нарязан на дребно лук. Когато лукът стане златист, прибавяме ориза и пържим, докато оризът стане стъклен, след което прибавяме копривата, нарязания на дребни парченца домат, черния пипер зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Наливаме една чаена чаша от бульона, в който сме варили месото, и задушаваме около 2-3 минути.

Добавяме парчетата свинско месо и наливаме 2 чаени чаши топла вода.

Слагаме тавичката във загрята фурна и готвим на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: