Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Нарязано свинско месо с доматен сос

Нарязано свинско месо с доматен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Нарязано свинско месо с доматен сос
Снимка: Мария Гулекова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"От кухнята на баба до вашата трапеза с наша помощ - запишете, сгответе и вкусно си хапнете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 450 г
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 80 - 100 мл
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • розмарин
  • риган
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме месото в подсолена вода, докато стане готово. След това го изваждаме и го нарязваме на малки парчета.

В дълбока тенджера сгорещяваме олиото и добавяме нарязаните лук и чесън. Запържваме до златисто, след което добавяме брашното и червения пипер.

Разбъркваме добре и разреждаме с доматения сок и около 700 мл вода. Оставяме сосът да къкри на тих огън около 4-5 мин. и добавяме захарта и подправките.

Разбъркваме добре и оставяме за още 1-2 мин. След това добавяме нарязаното месо и варим още 4-5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: