Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от сушени пиперки и лук

Разядка от сушени пиперки и лук

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Разядка от сушени пиперки и лук2 / 2
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Разядка в традициите на класическата Българска кухня, която ще намери много почитатели тук"

Необходими Продукти

  • пиперки - 15 - 20 бр. сушени червени
  • кромид лук - 500 г
  • олио - 60 мл
  • оцет
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате сушените пиперки и ги заливате с вряла вода. Оставяте ги известно време да набъбнат, след което ги изчиствате от семките и люспите.

Лукът се пече във фурната, без да се реже (цели глави). След като се позапече и омекне, се счуква заедно с пиперките в хаванче, като се подправят със сол оцет и мазнина.

Ако предпочитате по-гладка консистенция на разядката, може и да я пасирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: