Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с червени сушени чушки и лук

Разядка с червени сушени чушки и лук

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разядка с червени сушени чушки и лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапвайте разядката с червени чушки с домашно хрупкаво хлебче - неустоима е"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 15 бр. червени
  • лук - 2 средни глави
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • краве масло - 2 с.л.
  • хляб - 100 г сух, от предния ден
  • сирене - 100 г
  • извара - 120 г кашкавалена
  • мащерка - 2 клонки
  • магданоз - 4 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените чушки се накисват за няколко часа или 1 нощ в топла вода. За по- бърз резултат вариантът е да се кипнат на котлона с обилно количество вода и да се оставят да набъбнат.

Определено това е по-подходящо за забързани домакини.

Месцето от чушките се изстъргва с остър нож. При мен се отдели малко над 100 г пиперкова плътна паста, това зависи от сорта и вида на самите чушки.

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва на слаб умерен огън в зехтина с малко сол. Готви се, докато е добре омекнал и започне да се карамелизира. Тогава се добавя маслото и чесънът - настърган или на тънки филийки.

След минута-две към всичко това се слагат чушките, магданоза и мащерката и се бърка за кратко.

Натрошава се сиренето и изварата и се готви още 3 минути при слаб/умерен огън до разтопяване на сиренето и изварата и хомогенизиране с другите продукти.

Опитва се и се преценя според вкуса дали разядката с чушки може да поеме още допълнително чушки или сирене.

Ако на повърхността се вижда повечко мазнина, тук идва на помощ хлябът, който да я поеме и в същото време да придаде още плътност и кремообразност.

Той се слага в блендер и към него се сипва топлата смес от котлона (ако е прекалено гореща и това не е добре за вашия уред, изчакайте да спадне малко температурата). Добавя се натрошено люто чушле, но това е по желание за любителите на пикантното.

Всичко се смила до гладка текстура. Отново се преценя гъстотата на разядката и ако е нужно, се добавя още малко сух хляб.

Доовкусява се и се поднася както топла, така и студена.

Една от най-вкусните разядки, които съм правила.

Поднесена разядкатата с червени сушени чушки и лук с топла домашна питка или хляб е просто неустоима!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: