Люта разядка

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964182533
10/10/2016
"Разядка, предназначена специално за любителите на пикантните вкусове и аромати "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 885
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • люти чушки - около 1 кг бяла шипка, джулюнска шипка и рибки
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.

Лютите чушки се измиват и подсушават добре. Пекат се на много загрята скара и след изпичането се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.

Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките.

Разбъркват се и отново се слага капакът. Престояват в хладилник минимум час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар