Люта разядка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Люта разядка2 / 2
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Разядка, предназначена специално за любителите на пикантните вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • люти чушки - около 1 кг бяла шипка, джулюнска шипка и рибки
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • оцет
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.

Лютите чушки се измиват и подсушават добре. Пекат се на много загрята скара и след изпичането се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.

Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките.

Разбъркват се и отново се слага капакът. Престояват в хладилник минимум час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: