Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата със солта и черния пипер, прибавяме към нея и едно яйце и галетата.
Другите 3 яйца се варят и след това настъргват. Настъргва се и киселата краставичка, а лукът се нарязва и бланшира в олио (в загрято олио се запържва лука до побеляване).
Смесваме лука, киселата краставичка и настърганите яйца, за да получим плънката за кюфтенцата. Оформяме кюфте и го сплескваме, слагаме по средата една лъжица плънка и я обвиваме с каймата.
Печем на 180 градуса, като преди да ги извадим, ги поръсваме с кашкавал и ги оставяме още 5 мин.
Аз ги сервирам със салата зеле или картофена салата.
Коментари
Изпробвах ги и много се харесаха