Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Сочни кюфтенца от соева кайма

Сочни кюфтенца от соева кайма

Сочни кюфтенца от соева кайма
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Дори на най-големите любители на месото тези кюфтенца се харесват"

Необходими Продукти

  • соева кайма - 100 г
  • овесени ядки - 50 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевата кайма се приготвя според описанието на опаковката (залива се с топла вода 1:3).

Остава се да изстине и поеме водата.

Ако каймата не е поела всичката вода, се отцежда.

Поставя се в дълбока купа и се прибавят овесените ядки.

Лукът и чесънът се настъргват и се прибавят към сместа. Прибавят се подправките и се чуква яйцето. Посолява се и се омесва хубаво.

Оставя се каймата да престои 1 час.

Олиото се загрява. Оформят се вегетарианските кюфтенца, овалват се в брашното и се пържат в горещото олио.

Изваждат се безмесните кюфтета върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Поднасят се топли сочни кюфтенца от соева кайма със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: