Начин на приготвяне
Соевата кайма се приготвя според описанието на опаковката (залива се с топла вода 1:3).
Остава се да изстине и поеме водата.
Ако каймата не е поела всичката вода, се отцежда.
Поставя се в дълбока купа и се прибавят овесените ядки.
Лукът и чесънът се настъргват и се прибавят към сместа. Прибавят се подправките и се чуква яйцето. Посолява се и се омесва хубаво.
Оставя се каймата да престои 1 час.
Олиото се загрява. Оформят се вегетарианските кюфтенца, овалват се в брашното и се пържат в горещото олио.
Изваждат се безмесните кюфтета върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.
Поднасят се топли сочни кюфтенца от соева кайма със сезонна салата.