Начин на приготвяне
В подходяща купа смесваме двата вида кайма.
В отделна купа разбиваме жълтъците, прибавяме нарязаният на ситно шалот и подправките.
Хлебните трохи (или филия домашен хляб от пекарната) накисваме в прясното мляко. Изцеждаме ги и заедно с настъргания пармезан прибавяме към останалите съставки за кюфтетата. Разбъркваме ги добре и ги смесваме с каймата.
Винаги прибавям подправките по този начин, защото се разпределят равномерно в каймата.
Лукът почистваме от обелките и нарязваме на шайби с дебелина 1-11/2 см. Отделените лучени кръгчета потапяме в ледено студена подсолена вода. Оставяме ги за 15 минути, след което отцеждаме и подсушаваме върху памучна кърпа.
Така притъпяваме натрапчивия лучен аромат, а и стават по-крехки.
От каймата овалваме топчета с големината на диаметъра на лучените кръгчета (около 4-5 см. в диаметър).
За да не лепне каймата, навлажняваме ръцете си с растителната мазнина.
В средата на всяко топче поставяме парченце чедър.
Подреждаме пикантните топчета с лучените кръгчета в чиния.
Подготвяме панировката, като в едната чиния изсипваме галета, във втората - брашно за овалване, а в третата - разбитите белтъци.
Всяко топче овалваме първо в белтъците, последователно в брашно, белтъци и галета.
Пържим в предварително загрята мазнина до златисто.
Поставяме готовите сочни кюфтета върху домакинска хартия, за да попие мазнината им.
Гарнираме със сотирани картофки и салата според сезона.
Сочните Пикантни Кюфтенца с Кашкавал са много вкусни!