Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма от свинско месо в гювече

Кавърма от свинско месо в гювече

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Кавърма от свинско месо в гювече
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Време е да хапнем нещо по-така"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • праз - 3 стръка
  • лук - 3 глави кромид
  • гъби - 250 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • пикантина - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри късове, овкусете с пикантина и го запържете.

В същата мазнина запържете гъбите, лука, праза и чушките. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

На дъното на гювечетата сипете от зеленчуковата смес, отгоре наредете късовете месо, сипете малко червено вино.

Похлупете кавърмата и печете около час.

Кавърмата от свинско месо в гювече е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
41
31
21
11
Дай твоята оценка: