Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми в гювеч с кълцано свинско месо

Сарми в гювеч с кълцано свинско месо

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Сарми в гювеч с кълцано свинско месо
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
04/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Най-вкусните сармички в гювеч с кълцано свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз лук - 1 стрък
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 1 ч.ч.
  • зелеви листа
  • свинска мас - 2 с.л.
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавам праз лук, 500 г свинско месо, добавям 1 чаша ориз, черен пипер, червен пипер, сол, ако е необходимо, наливам 1 чаша вода и оставям на котлона, докато си поеме водата.

Завивам сармите, слагам ги в гювеча, покривам ги с вода и малко сок от зелето, 2 лъжици свинска мас и във фурната под капак за 1 час.

Накрая махам капака да се запекат зелевите сарми.

Сармите в гювеч с кълцано свинско месо са готови!

Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: