Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско месо и зеленчуци в гювеч

Кавърма със свинско месо и зеленчуци в гювеч

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Кавърма със свинско месо и зеленчуци в гювеч
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр. (нарязано на хапки)
  • гъби - 400 гр.
  • печен пипер - 2 бр.
  • доматено пюре - 200 гр.
  • червено вино - 1/2 ч.ч
  • лук - 3 бр. (нарязан на едро)
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете в олиото месото и лука, след което ги прехвърлете в гювеч.

Върху тях наредете гъбите (нарязани на филийки), пиперките (нарязани на ивици), доматеното пюре и червеното вино.

Овкусява се със сол и черен пипер и се задушава във фурна за около 1 час до готовност на 200 градуса.

Поръсва се с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: