Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крокети»Картофени крокети с пилешко и кашкавал

Картофени крокети с пилешко и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Картофени крокети с пилешко и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Съвършените крокети са хрупкави и с месце. Това е нашата позиция и ще я отстояваме"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • масло - 1 бучка
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 200 г
  • за пълнеж
  • пилешко филе - 250 - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • за панировка
  • яйца - 2 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото, охладете и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязания кашкавал и магданоз. Разбъркайте добре. Сварете картофите. Обелете и ги намачкайте.

Оставете да се охладят и към тях добавете яйцата, маслото, кашкавала и подправките.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното, пресятото с бакпулвера. Омесете гладко тесто.

Поръсете плота с брашно и разточете картофеното тесто на кора. С помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и загърнете хубаво. Оформете продълговати крокети.

Оваляйте ги първо в яйцата, а след това в галетата. Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте.

Картофените крокети с пилешко и кашкавал са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно изглеждат!Дали ще стане,ако се изпекат в предварително загрята фурна за хора с болни стомаси :) ?Пробвали ли сте?
13.10.2016 20:11
1
Покажи всички подкоментари