Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Класически двуцветен кекс

Класически двуцветен кекс

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Класически двуцветен кекс
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 6
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Кекс, с който всички сме отраснали и пазим скъп спомен за него в сърцата си"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • зехтин - 25 мл
  • захар - 220 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • ванилия
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • какао - 40 г
  • прясно мляко - 15 мл за какаовата половина от сместа
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 170 градуса. Сложете хартия за печене върху кексова форма. Разбийте в подходящ съд зехтина, маслото и захарта до получаването на гладък крем.

Едно по едно добавете яйцата, след това сипете прясното млякото с ванилията. Прибавете предварително смесеното с бакпулвера и содата брашно, разбийте добре.

Изсипете половината от сместа в кексовата форма, а към останалата смес добавете прясното мляко и какаото.

Разбийте и сипете върху първата смес. Печете кекса за около час или докато клечка за зъби излезе суха от кекса.

Класическият двуцветен кекс е любим десерт на малки и големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kritin
Kritin
този кекс е страхотен.Рецептата е абсолютно точна, идеално обяснена и кекса става пухкав и много вкусен. Поздравления за автора.От дълго време търся рецепта за хубав кекс.Това е моята рецепта.Днес я правя за втори път. Обожаваме този кекс
31.05.2017 15:46
2
1
Покажи всички подкоментари
Veselina
Veselina
Става много вкусен, но му добавих малко сушени плодове.Страхотен е.
07.01.2017 13:48
2
1
Покажи всички подкоментари