Двуцветен кекс

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Любим вкус от детството, който сега сервираме на децата си!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч. бяло
  • олио - 1 ч.ч., може и зехтин
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 - 2 с.л. натурално
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • сода - 1/4 ч.л. бикарбонат
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • вода - 50 мл вряла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете при непрекъснато биене солта, олиото, киселото мляко с разтворената в него сода и ванилията. Добавете канелата и пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Разбъркайте в една посока внимателно. Сипете една част в предварително намазнена и набрашнена кексова форма, а останалата част разбъркайте с размитото във горещата вода какао. Излейте я внимателно върху бялата част и сложете кекса да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Не отваряйте фурната първия половин час, а след това проверете готовността с клечка. Изпеченият сладкиш обърнете в поднос и по желание го поръсете с какао или пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
514
44
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Препоръчвам рецептата.Канелата придава много добър вкус на кекса.Вместо 3 ч.ч. брашно, сложих 2 ч.ч. и стана въздушен, като кексове от едно време.
02.05.2020 09:58
1
Нинка
Нинка
Получава ли се хубав?
17.04.2015 15:46
6
1
Покажи всички подкоментари