Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета по чирпански в Крок пот

Кюфтета по чирпански в Крок пот

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кюфтета по чирпански в Крок пот
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Вкусотия, която буквално се приготвя сама"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • картофи - 500 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • подправки - по избор
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушките на ситно, а моркова и домата настържете. Омесете каймата с ориза и подправки.

В тиган със загрято олио задушете лука, чушките и морковите. След няколко минути добавете домата, брашното и подправките.

Сипете около 600 мл вода и добавете картофите, нарязани на кубчета. След като заври сосът, го изсипете в уреда.

От каймата оформете кюфтета и ги пуснете в соса.

Сложете капака и включете уреда на втора степен. След 2 часа, ястието е готово.

По желание поръсете кюфтетата по чирпански с нарязан магданоз преди поднасяне.

Кюфтетата по чирпански в Крок пот са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: