Специалитет Новогодишно кюфте

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
14/10/2016
"Знаете ли, такова кюфте не се приготвя на Нова година, а Нова година се отбелязва, когато се приготвя това феноменално вкусно кюфте "
Приготвяне30 мин.
Готвене130 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 225
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чукче. В купа смесете продуктите за мариноването и сложете пържолите в нея. Оставете за няколко часа в хладилника. Застелете овална огнеупорна купа с фолио.

Подредете свинските пържоли на дъното и по стените на купата, така че краищата от месото да излизат навън. Настържете морковите и лука и разпределете 1/2 от тях върху пържолите. Настържете шунката и част от кашкавала. Разбъркайте хубаво и напълнете гъбите.

Върху лука и морковите, подредете пълнените гъби. Върху тях подредете пилешкото филе. Поръсете с останалите лук, моркови и завършете с кашкавал (настърган). Завийте краищата на свинските пържоли.

Покрийте с фолио и печете на 170- 180 градуса около 2 часа. Извадете купата от фурната и прехвърлете голямото кюфте в тава. Запечете го за десетина минути, да придобие златист загар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар