Инегьол кюфте

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Инегьол кюфте
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не се сдържахме да не споделим с вас тези просто невероятни кюфтенца от турската кухня, които се приготвят с телешка и агнешка кайма, ароматни подправки и лимонов сок"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1 кг. двойно смляна
  • агнешка кайма - 500 г двойно смляна
  • вода - ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 2 филии сух
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в дълбок съд каймата с предварително накиснатите във вода и изцедени филии хляб и водата, след което разбъркваме сместа 10 минути.

Покриваме с фолио за свежо съхранение и поставяме в хладилник за 24 часа.

На сутринта към сместа добавяме содата, разбъркана с лимоновия сок, смлените лук и чесън, както и останалите подправки.

Разбъркваме каймата за още 10 минути. От нея оформяме кюфтета. Прибираме кюфтетата в хладилника до вечерта.

Изваждаме кюфтетата 10 минути преди да ги приготвим. Пържим ги в тефлонов тиган без мазнина или на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: