Начин на приготвяне
Омесете каймата с ориза, половин глава ситно нарязан лук, яйцето и чубрицата. Приберете я за 30 минути в хладилник и след това с навлажнени ръце оформете кюфтенца.
Междувременно запържете останалия лук в олиото. Когато омекне, добавете настъргания морков, а след 2-3 минути добавете настърганите домати.
Поръсете доматения сос с брашното и червения пипер и при непрекъснато разбъркване налейте малко гореща вода.
Кипнете соса и пуснете кюфтенцата в него, като внимавате сосът да ги покрива плътно. Ако не ги покрива, долейте още малко гореща вода.
Овкусете със сол, черен пипер и дафинов лист и оставете ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса и готовност на ориза.
Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Писюр кюфтето е готово.
Коментари