Пиперки бюрек

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пиперки бюрек
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обичаните от всички чушки бюрек чакат да заемат мястото си на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. червени
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 200 г
  • брашно - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, махнете семките, измийте и изпечете чушките. Задушете ги във фолио, след това обелете под течаща вода.

Направете плънка, като натрошите и сложите в купа сиренето, едно яйце и черен пипер. Разбъркайте и с тази смес напълнете чушките.

Сложете брашното и галетата в чинийки, яйцата разбийте в дълбока чиния с малко сол.

Панирайте чушките, като ги оваляте първо в брашното, после яйцата и накрая в галетата. Изпържете чушките бюрек в олио до златист цвят.

Пиперките бюрек са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това не е чушка-бюрек! Това е най-обикновена пълнена чушка със сирене и яйце!
18.09.2021 14:35