Начин на приготвяне
Почистените патладжани се режат на тънки филии, поръсват се със сол и се изчаква 20-30 минути, докато им се отдели горчивия сок. После се измиват и хубаво се подсушават.
Сиренето се натрошава много ситно с вилица или друго пособие. Към него се добавят 1-2 яйца, като трябва да се получи каша, в която преобладава сиренето. Разбъркайте кашата по желание с малко скълцан магданоз.
Отделно се разбиват яйцата за панировката, а в друг съд се смесват брашно и галета.
Загрейте олио за пържене, вземайте 1 парче патладжан, намазвайте го със сместа със сирене, отгоре сложете втори патладжан, за да стане като сандвич.
Всеки такъв сандвич се овалва последователно в брашно с галета, яйца, пак брашно и по желание пак яйца.
Патладжанът бюрек се пържи до приятен равномерен загар и се отцежда върху кухненска хартия.