Гювече с кренвирш и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
15/10/2016
"Гювечетата са страхотен начин да почистите хладилника от дребните остатъци, а освен това са доста вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 151
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в дъното на гювечето. Добавят се нарязания на малки парчета кренвирш, нарязания на полумесец лук, чушка на колелца. Овкусява се със сол и чубрица на вкус.

Отгоре се нарязва на кубчета топеното сирене, поръсват се с рендосан кашкавал, заливат се със зеленчуковия бульон и най-отгоре се слага по едно колелце от червената чушка. Захлупват се и се слагат във фурната на 180 градуса за 40 минути.

След това се изкарват, чукват се по едно яйце и се поръсват с щипка червен пипер. Отново се връщат във фурната за още 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар